sunnuntaina, toukokuuta 20, 2007

Opittua...

Kaikenlaista tuli opittua remontin aikana ja monelle nämä havainnot on varmaan itsestään selviä, mutta listaan muutaman opitun asian tähän vaikka vain oman muistini tueksi. :)

- Gyproc-levyt kattolevyinä => no way! Toki nämä levyt puoltavat paikkaansa monessa tilanteessa, mutta meille paras olisi ollut ympäripontatut kattolevyt, joita käytettiin makuu- ja varastohuoneessa. Niiden etuina on mm. helppo ja nopea asennettavuus, täydellinen pinta ja välttyy siltä tasoitushiontamaalausrumbalta, joka oli saada minut hulluksi!
- Gyproc-levyjen saumanauhat. Ei missään nimessä lasikuitunauhaa vaan paperinauhaa.
- Vanhojen (30v) tapettien repiminen ja tasoitetapettien käyttö. Jälkikäteen ajateltuna tämä ei olisi kannattanut. Tapetit eivät irronneet millään (aikaa paloi todella paljon irroitustyöhön), joten jouduttiin käyttämään kalliita tasoitetapetteja, jotta saatiin maalattavaksi kelpaava pinta. Olisi ollut järkevämpi laittaa remontti-Gyprocit vanhan seinälevyn päälle, niin olisi tullut edullisemmaksi ja välttynyt monelta harmilta...
- Silikonin ja akryylimassan levitys. Teippiviritykset eivät toimi. Levitä massa saumaan ja suihkuta saumaan mietoa astianpesuaineliuosta. Tämä estää sen, että silikoni/massa ei tartu ympäröivään pintaan, kun poistat ylimääräistä ainetta saumasta.
- Lattialämmitysmatot. Kierrä kaukaa. Osta lämmityskaapelia ja kuumaliimaa lattiaan kiinni.
- Kun poraat esim. keittiön ovien vetimiä kiinni ja oven takapinta ei saa revetä, laita takapuolelle lauta, johon terä porautuu mennessään läpi ovesta.
- Maalaaminen. Riittävästi maalia telaan ja vain YKSI veto per kohta. Muuten et saa tasaista jälkeä. Katon maalaamisessa on suotavaa käyttää täyshimmeää maalia ja työtä helpottaa, jos hankit värjättyä maalia, joka kuivuessaan muuttuu valkeaksi.
- Alligator-proput. Nämä toimii joka paikassa ja _pitää_! Unohda muut...
- Kunnon koneilla helpotat elämääsi todella paljon. Vuokraamoista saat harvemmin tarvittavat koneet, mutta muista testata laitteet jo vuokraamossa, jos suinkin mahdollista. Ikävä huomata lauantaiaamuna, että laite ei toimi ja vuokraamo on kiinni viikonlopun... Kokemusta on.
- Listat ja akryylimassa pelastaa remontoijan.

Ei kommentteja:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...