perjantaina, tammikuuta 05, 2007

Ilmanvaihto uusiksi

Selviteltiin asunnon ilmanvaihtoratkaisua ja tultiin siihen tulokseen, että nykyinen painovoimaan perustuva ratkaisu ei toimi ja jotain pitäisi tehdä. Kaiken lisäksi vanhat putket olivat todella huonossa kunnossa ja vuosivat ilmaa läpi mistä sattuu...

Päädyttiin seuraaviin muutostoimenpiteisiin:
- Uudet korvausilmaventtiilit (Fresh 90 TL) ikkunoiden tuuletusluukkuihin keittiöön, olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Saunasta ja varastohuoneesta tällainen oli jo valmiina. Tuuletusluukkumalliin päädyttiin sen takia, ettei tarvitse rikkoa ulkoseinää. Ikkunan karmeihin asennettavaa versiota ei olisi voinut asentaa, koska poka on niin matala (ikkunat eivät ole avattavaa mallia => pieni poka).
- Saunan tuloilmaa nostettiin 60cm kiukaan yläpuolelle ja tästä syystä ulkoseinällä olevaa tuloputkea jatkettiin välikaton rajaan saakka, jotta saadaan tehostettua painovoimaista ilmantuloa.
- Saunan poistoilmalle laitettiin yksi venttiili lattian rajaan ja toinen kattoon kiukaan vastakkaiselle seinälle. Kanavat koolausten välissä hoidettiin saunakanavalla (FläktWoods SKT) tilan ahtauden takia.
- WC:n, kylpyhuoneen ja saunan poistoputket kytkettiin kanavapuhaltimeen (Onnline IRE-160C), jota ohjataan tyristorisäätimellä (1A).
- Keittiön ja varastohuoneen poistot kytkettiin yhteen ja liesituulettimen moottori hoitaa koneellisen poiston. Liesituulettimesta (Lapetek Aluline-V) löytyy tällainen perusilmanvaihtoasento, joka pyörittää moottoria pienillä kierroksilla ja hiljaa (28dB).
- Kaikki vanhat putkistot jouduttiin uusimaan, koska vanhat putket ja liitososat olivat todella huonossa kunnossa.
- Katolle menevät poistoputket ovat 160mm, keittiöön menee 125mm putki ja muihin tiloihin 100mm.

Ei kommentteja:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...