sunnuntaina, syyskuuta 04, 2011

Vinkkejä??

Meidän olkkarin parketti alkoi elämään viime kesänä, siis vuosi sitten. Talvella se palasi takaisin uomiinsa, mutta tänä kesänä liikettä tapahtui entistä enemmän. Parketti näytti pahimmillaan tältä.



Syytä parketin nousulle ei ainakaan kosteusmittauksissa löytynyt. Eli pohja on kuiva, mutta kuuman kesän myötä ilmassa on vain niin paljon kosteutta, että se pääsee vaikuttamaan haurastuneen liiman myötä betonista irronneeseen puuhun. Vaikka neljä vuotta sitten parketti hiottiin ja lakattiin, niin lakka ei mennyt pohjaan asti ja liimannut parkettia uudelleen paikoilleen.

Mittauksissa palat irroitettiin kokonaan ja nyt meillä on 40cm*40cm-kokoinen paljas betoni olohuoneessa.  On siis laitettava uusi lattia olohuoneeseen. Onko se parketti, laminaatti, laatta vai mikä? Ja minkä värinen? Ja millaisella kuviolla?

4 kommenttia:

Taavi kirjoitti...

Onko parketille jätetty huoneen reunoille liikkumisvaraa?

On selvää että aurinko on vaikuttanut parketin kelluntaan mutta se on vaan yksi tekiä jossain piilevässä ongelmassa.

Suosittelen jatkossa valitsemaan laminaattilattian! Ne ovat tänäpäivänä paljon laadukkaampia, helppohoitoisempia ja pitkäikäisempiä kuin parketit.

http://hesanhelmeksi.blogspot.com

Sami Laakkonen kirjoitti...

Kyseessä yli 30v sitten asennettu parketti. Liikkumavaraa on ehkä vähän nihkeästi jätetty, mutta sen lisäksi pohjatyöt aikanaan tehty miten sattuu (alla oleva betonilattia on yhtä vuoristorataa) eikä parketti ole enää lattiassa liimalla kiinni kuin sieltätäältä.

Laminaattiin todennäköisesti päädytään...

www.piresma.fi kirjoitti...

Jos kosteusongelma aiheuttaa tällaista, suosittelemme pitämään huoneessa turvallisessa paikassa Humydry Kosteudenpoistajaa. Se tasapainottaa ilman kosteuden terveelliselle 45-65% tasolle, jos kosteus nousee yli 65%. Kyse on rakeista, jotka imevät itseensä kosteuden. Saat niitä esim. K-raudoista eri kokoisissa pakkauksissa.
Terveisin,
Oy Piresma Ab Kuluttajapalvelu

Sami Laakkonen kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Täytyypä tutustua tuotteeseen...!

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...